Mano vardas Reksas ! O koks tavo ? Parašyk forume :)))

                                                                      

LNK pristato lenkišką „Komisaro Rekso“ versiją „Komisaras Aleksas“

Komisaras Aleksas „Komisaras Aleksas“ – tai lenkiška vieno paties populiariausių pasaulyje detektyvinių serialų versija, sukurta pagal fantastiškos sėkmės sulaukusį austrų ir italų „Komisarą Reksą“, sėkmingai rodomą 110 pasaulio šalių. Nenusakomo žavesio aviganio, persikėlusio iš Vienos į Romą, sumanumu ir nuotykiais žavisi net Kinijos televizijos žiūrovai.

Serialas per LNK startuos šį sekmadienį ir bus rodomas šeštadieniais ir sekmadieniais 14 val.

Lenkijoje aviganis Reksas tapo Aleksu, apsigyveno Lodzėje ir tapo šauniausiu trijų gerų policininkų pagalbininku. Apdovanotas ypatingumu gudrumu, žvitriomis akimis ir puikia uosle Aleksas dažniausiai užuodžia svarbiausią bylos tyrimo eigai pėdsaką… ir karštą dešrelę. Serialas filmuojamas gražiausiose, įdomiausiose Lodzės vietose, ir jau dabar turistai fotografuojasi prie kokio nors seriale matyto namo sakydami, kad „čia prabėgo komisaras Aleksas“.

Neįprastų, kone žmogiškų savybių dėka Aleksas su kolegomis bendrauja beveik kaip žmogus, o žmogiškų silpnybių išnaudojimas suteikia serialui humoro. Kolegų pasitikėjimas juo yra tiesiog beribis – komisaras Aleksas niekada neišduos ir nepaliks nelaimėje.

Alekso vardas šuniui suteiktas ir dėl panašumo į Reksą, ir šiaip dėl malonaus „nešuniško“ skambesio. Gudrųjį keturkojį policininką vaidina aviganis Rokis, o jo šeimininką komisarą Marką Bronskį – Lenkijoje gerai žinomas ir mylimas aktorius Kuba Wesolowskis. Komisaro pavaduotoją, be galo protingą Liuciną Šmit vaidina Magdalena Walach, o aspirantą Ričardą Puchalą vaidina Ireneuszas Czopas.

Seriale mielai sutiko filmuotis garsiausios Lenkijos kino ir televizijos žvaigždės – Danielis Olbrychskis, Januszas Chabioras, Katarzyna Figura, taip pat daug aktorių, kilusių iš Lodzės ar susijusių su ja, bei lenkų aktoriai, vaidinę antraplanius vaidmenis originaliame austriškame „Komisare Rekse“.

Serialą režisuoja Robertas Wichrowskis, o aviganį Rokį dresuoja garsi šunų dresuotoja Beata Krzeminska.

Dresuotoja iš karto pasakė, kad iš šuns aktorių padarysi tik tada, kai jam tas patinka – šuo turi būti drąsus, žaisti su žmonėmis, nebijoti ryškios šviesos ir keistų garsų. Jam negalima nuolat spoksoti į kamerą, nors ta judėdama kaip tik labiausiai ir trikdo šuns dėmesį.

Alekso vaidmeniui šunį rinko labai atsakingai ir kruopščiai. Treneriai apžiūrėjo 80 vokiečių aviganių, kol atrado išsvajotą šunį, vardu Rokis.

Šuo, lygiai kaip ir aktorius žmogus, turi mokytis vaidmens. Iš pradžių jis mokosi namie, paskui filmavimo aikštelėje. Jis turi susipažinti su patalpomis, žinoti, kas kur padėta, ką atnešti. Šuniui irgi tenka vaidmenį repetuoti daug kartų, kol pagaliau pavyksta.

Šuo negali dirbti taip ilgai kaip žmogus, jis tiek dublių neištvertų, todėl Rokis kaip tikra žvaigždė turi dublerį, pavaduojantį nesvarbiose, lengvesnėse scenose.

Trenerė pasakojo, kad savęs ekrane Rokis dar nėra matęs, tačiau į šunis ekrane reaguoja gyvai ir linksmai. Aleksas, arba Rokis, jau atrado didžiausią savo meilę po šeimininko – tai dešrelės „kabanosai“!

 

 

 

Ar esate užsiregistraves komisaro Rekso forume ?

View Results

Loading ... Loading ...

Atsakymas

*

Visos teisės saugomos ! Komisaras Reksas 2006-2024 Metai